Suspenzione niti

Suspenzione niti ili Silhouette Soft

Suspenzione niti ili Silhouette Soft intervencija predstavlja plasiranje napredne verzije (4D) niti koji imaju jak lifting efekat, usled visoke suspenzione moći novodizajniranih niti. Takođe predstavlja i najefikasniji nehirurški lifting lica.

Ovaj jedinstveni tretman kombinuje dve akcije:

  • Direktan i trenutan efekat zatezanja i podizanja kože, neposredno nakon aplikovanja šava i preoblikovanja regije kože od strane lekara (zatezanjem niti);
  • Postepeno i prirodno dejstvo regeneracije koje nastaje samom resorpcijom („nestajanjem“) polilaktične kiseline od koje je konac (nit) i napravljen. Na taj način dodatno se vraća oblik lica kakav smo imali sa manje godina.

Postavlajnjem 2-3 para niti (prosečno) pravimo  najoptimalnije vektore na licu i opuštenu kožu  povlačimo u stranu  tako da na taj način postižemo nehirurški face lifting na potpuno  neinvazivan način. Dodatno zatezanje se dešava i do dva meseca nakon intervencije, produkcijom novog zrelog kolagena.

Nakon crtanja vektora kuda ćemo provlačiti nit injektira se lokalna anestezija tako da nema osećaja bola i neprijatnosti.

Nakon  ove procedure je prisutan otok i blaga naboranost kože koji prolaze za par dana. Osetljivost regije koja se radi je takođe normalna.

Efekat nehiriruškog face liftinga koji se radi ovom metodom traje od 18-24 meseca i prolazi postepeno.