Nos

RINOPLASTIKA ili operacija nosa je jedna od najsloženijih operacija i veliki izazov u polju estetske medicine. Nos predstavlja upečatljiv deo lica, pozicioniran je centralno i daje upečatljiv izgled osobi. Zbog toga se smatra da su operacije nosa najdelikatnije, kako za samog pacijenta, tako i za hirurga.

Po standardima estetike idealan nos je dužine od 4.5 do 5.5 cm bez obzira na visinu, krupnu ili sitnu konstituciju i pol. Najvažnije je pravilo da je idealan nos onaj koji odgovara Vašem licu .

Najbitniji deo cele procedure menjanja izgleda nosa je dobra, detaljna i vrlo precizna konsultacija sa operatorom kako bi se usaglasile vaše želje i operativne mogućnosti.

PRIPREMA – Konsultativni pregled, pregled interniste i anesteziologa, laboratorijske analize.

OPERACIJA – Operacija nosa se izvodi u opštoj anesteziji, u trajanju od oko 2h. U zavisnosti od estetskih zahteva, može se raditi operacija na samoj hrskavici nosa i/ili kosti nosa,  kao i devijacija septum ukoliko postoji i zdravstveni problem kao što je problem sa disanjem.

Nakon operacije, pacijentu se plasiraju tamponi u obe nozdrve koje nosi maksimalno 2 do 3 dana i masku koja čvrsto prijanja na nos držeci ga u fiksaciji narednih 7 do 10 dana kada se skida.

OPORAVAK – Nakon operacije prisutni su otoci nosa i regije lica oko nosa, modrice u manjoj ili većoj meri kao i moguće hemoragije samih konjuktiva. Potpuni oporavak i vraćanje uobičajenim aktivnostima je nakon 14 dana. Boravak na klinici najčešće nije potreban, a zdržavanje je najčešće do jednog dana.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.