Laserska liposukcija

Laserska liposukcija sa Lipolife 3G uređajem predstavlja hirurški proces za kompletno rešenje. To znači da pokriva sve faze liposukcije, zatezanja kože i transfer masti.

laserska liposukcija rea medika

Laserska liposukcija kroz istoriju

Istorija liposukcije (a delimično i laserske) započela je relativno nedavno, početkom 20. veka. Pre toga postojao je kult “bujnog tela” kao simbol zdravlja i lepote, međutim, vremena se menjaju, kao i trendovi.

Dvadesetih godina prošlog veka francuski doktor Charles Dujarier izveo je prvu liposukciju u istoriji medicine. On je pokušao da pomogne čuvenoj balerini tog vremena da se reši masnih naslaga u oblasti kolena. Nažalost, zbog nedostatka iskustva zahvat nije bio uspešan.

Devedesetih godina dolazi do napretka, kada je počela da se primenjuje laserska liposukcija kao inovativnija tehnika. Ugledan hirurg iz Kolumbije Nejra uspeo je da dokaže da se nakon laserskog tretmana dela tela masnoća pretvara u emulziju koja se zatim izvodi iz tela.

Kako se laserska liposukcija razlikuje od klasične?

Liposukcija je operacija prilikom koje se uklanja višak masnih ćelija. Najpopularnije metode liposukcije su ultrazvučna i vakumska, tokom kojih se mast isisava pomoću specijalnih uređaja.

U današnje vreme, zahvaljujući napretku estetske i plastične medicine, pojavila se laserska liposukcija kao nova tehnika koja na masne ćelije utiče laserskim zrakom.

Osim toga, istovremena primena lasera i sukcije pojednostavljuje proceduru i značajno smanjuje trajanje tretmana. Termalna energija i jedinstveno radijalno optičko vlakno omogućavaju delotvorno i homogeno zatezanje kože.

Kako izgleda procedura laserske liposukcije?

– Pre same procedure sledi, naravno, anestezija. Zahvat se obavlja ili pod opštom ili pod lokalnom anestezijom. Dakle, tehnika izvođenja laserske liposukcije pruža pacijentu mogućnost da posmatra proces, pošto postupak može da se odvija u lokalnoj anesteziji, a to znači da je pacijent svestan.

– Laserski zrak se usmerava na područje masnih naslaga pomoću tanke igle dijametra 1 mm i pod njegovim uticajem masti se postepeno „tope“. Pored toga, laser istovremeno deluje na kožu, sabijajući kolagenska vlakna. Zbog toga, nakon ovakve liposukcije nije potrebno uklanjanje viška kože.

– Pored toga što se masti tope, elastin i kolagen počinju aktivno da se proizvode, zahvaljujući čemu se koža zaglađuje, postaje elastičnija i zategnutija.

dr uros radivojcevic laserska liposukcija

Kakve pogodnosti nudi Lipolife 3G?

Lipolife 3G je treća generacija Alma Laser liposukcijske tehnologije koja pruža maksimalnu bezbednost i dokazanu kliničku uspešnost. Ova tehnologija postala je ključna usluga koju nude lekari i klinike širom sveta.

Postoji nekoliko stvari koje ovaj uređaj izdvajaju i čine najboljim na tržištu:

 1. LipoLife 3G sadrži integrisanu kanilu i optički interfejs koji omogućava istovremenu upotrebu lasera i sukciju. Ovakav jedinstven interfejs omogućava lekarima da lakše prođu kroz tkivo i uklone ćelije masti brže i efikasnije.
 2. Prilikom laserske liposukcije Lipolife 3G uređajem krvarenje je svedeno na minimum, a takođe i oticanje, nastanak hematoma, edema i modrica.
 3. Laserska liposukcija pomoću Lipolife 3G aparata koristi jedinstveno Angel™ radijalno vlakno. To omogućava brojne prednosti poput smanjenog rizika od opekotina, jednake podele energije na tretirano područje, bržeg uklanjanja masnih ćelija.
 4. Osim liposukcije ovaj inovativni aparat omogućava i transfer masti na željeno mesto i to sve u jednom tretmanu.

Dva u jedan: zategnuta koža i uklonjen celulit

Ako ste mislili da ćete se posle laserske liposukcije rešiti samo viška masnih naslaga, niste u pravu. Pored postizanja tog efekta, termalna energija skuplja postojeći kolagen i vlakna i stimuliše stvaranje kolagena za čvršću kožu zategnutijeg izgleda. Ovo je posebno važno za osetljiva područja poput lica i vrata, kao i za delove sa celulitom.

U suštini, Lipolife cilja direktno na izvor celulita unutar osnovnog strukturnog tkiva. Laserska energija se usmerava na područje ispod kože, odvajajući kožu od masnog tkiva, a pri tome efikasno razdvaja džepove celulita i daje koži glatkiji izgled.

Najčešća pitanja o laserskoj liposukciji

Koliko traje procedura?

Dužina trajanja tretmana varira od regija koje se tretiraju i količine masnog tkiva, a može se kretati od 30 minuta do 3 sata.

Recimo, laserska liposukcija podbratka traje od 30 do 40 minuta, kolena – oko sat vremena. S druge strane, ukoliko je u pitanju stomak ili bedra, biće potrebno od 90 minuta do 2-3 sata.

Kada ćete videti rezultat?

Promene kontura tela moći ćete da vidite odmah. Što se tiče početnog rezultata, on će biti primetan1-2 meseca nakon procedure i postajaće sve bolji u narednih 12 meseci.

Šta treba raditi nakon laserske liposukcije?

Nakon obavljene liposukcije moraćete da sledite određene savete:

 • nosite kompresionu odeću sledećih 14 dana
 • izbegavajte saune, bazen i solarijum neko vreme
 • ne koristite pilinge na tretiranoj regiji
 • treningu ćete moći da se vratite nakon 3-4 nedelje

Koje regije možemo tretirati?

Najčešće se obrađuju stomak, butine, zadnjica, struk, kolena, nadlaktice, vrat i brada.

Koje su prednosti laserske u odnosu na običnu liposukciju?

 • Brz oporavak
 • Nema modrica (ili su jedva izražene), a takođe ni šavova
 • Mala verovatnoća nastanka otoka i hematoma
 • Jak efekat zatezanja kože
 • Znatno efikasniji, brži i sigurniji tretman
 • Mogućnost uklanjanja masti u regijama nedostupnim hirurškoj liposukciji (gornji deo stomaka, kolena, jagodice, brada, podlaktice)

Kada ne smemo raditi tretman?

Pre same procedure potrebno je obaviti konsultaciju sa našim lekarom. Nakon razgovora i pregleda predložiće vam najbolje rešenje za vaš problem.

Međutim, laserska liposukcija se ne preporučuje ukoliko pacijent ima dijabetes, neurološke, autoimune i kardiovaskularne bolesti. Takođe se preporučuje odlaganje procedure ako postoji neko virusno oboljenje ili pogoršanje hroničnih bolesti.

Pored toga, kontraindikacije mogu biti i trudnoća i dojenje, kao i poremećaj zgrušavanja krvi.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.