Plasma pen

Šta je plasma pen?

Plasma pen tretman predstavlja vrlo efikasnu intervenciju koja rešava problem opuštene kože na licu (naročito kapcima) i telu (stomak, noge itd), a svoju primenu je pronašao i kod problema strija bilo kog porekla, veoma uspešno ih tretira kroz samo par dolazaka.

Tokom godina sve više se teži tome da se izbegne hirurgija u estetske svrhe i zbog toga pronalaze sve efikasnije nehiruške metode. Plazma pen intervencija je upravo takva nehiruška metoda podmlađivanja koja veoma uspešno ulazi u koštac sa problemima opuštene kože.

Plasma zrak se precizno isporučuje na 1mm površine kože u najpovršnijem sloju izaziva momentalno kontrahovanje (zatezanje), a u dubljem sloju (dermisu) izaziva toplotni poremećaj i time snažnu stimulaciju stvaranja kolagenih vlakana, što traje i narednih nekoliko meseci i dovodi do još boljeg zatezanja i regeneracije.

Nakon tretmana ostaju krastice i blagi otok koji prolaze nakon 5-7 dana.  Kako se koža oporavlja i zarasta tako se dodatno regeneriše i na taj način postižemo zatezanje.

Rezultati su vidljivi veoma brzo nakon intervencije, a takođe su i veoma dugotrajni, oko  3 godine.

Tretman je moguće po potrebi ponoviti nakon 2 meseca, ali je posebno bitno naglasiti da se za tretman biraju isključivo zimski meseci kada ne planiramo izlaganje Suncu.