Hemijski piling

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling predstavlja medicinsko-estetski tretman koji se izvodi u cilju uklanjanja oštećenog površinskog sloja kože, čime se poboljšava kvalitet kao i sama struktura kože.

Pilinzi koji se koriste  su  preparati različitih kiselina u različitim koncentracijma.  Mogu biti površinski, srednje duboki i duboki u odnosu na to do kojih slojeva kože prodiru. Nanošenjem pilinga,  podstičemo  odumiranje i  ljuštenje određenih slojeva kože, tako da kada se koža kompletno obnovi, za šta joj treba 7-10 dana, kao rezultat dobijamo  mladu i jedru kožu.

Hemijski piling se preporučuje svim tipovima kože. Služi za: uklanjanje pigmentacija na koži koje su izazvane suncem ili nekim drugim endogenim ili egzogenim faktorima (poremećaj hormonskog statusa,trudnoća…), za uklanjanje akni ili ožiljaka od akni, masnu i suvu kožu, rešavanje proširenih pora i mitisera. Takođe se može raditi kao antiage tretman u cilju poboljšavanja kvaliteta kože, njene regeneracije i revitalizacije.

Može se primeniti na sledećim delovima tela:

  • Lice
  • Vrat
  • Šake
  • Ruke
  • Noge
  • Leđa

Broj tretmana zavisi od tipa kao i od problematike kože i najčešće je potrebno 3-6 tretmana. U zavisnosti od tipa hemijskog pilinga, tretmani se ponavljaju na 7-10 dana.

Važno je napomenuti da se tretmani hemijskog pilinga rade isključivo u zimskom periodu jer se u kontaktu sa suncem mogu javiti hiperpigmentacije koje je teško ukloniti.

Pilinge ne treba koristiti ako postoji bilo kakvo oboljenje kože.